Oogst en verwerking :

De bloemen worden los geknipt, gebundeld en vervolgens afgevoerd naar de verwerkingsruimte . Daar worden de takken gesorteerd op lengte, gewicht en op aantal bloemen per tak . Hierna worden ze gebost en op water gezet. In de fusten wordt uiteraard voeding toegevoegd voor een langer vaasleven.

Afzet productie :

Onze totale afzet vindt plaats via Flora Holland. Dit kan via Connect, klok of directe verkoop .

Aanvoer :

Ons streven is om door middel van selectie en veredeling het seizoen zo lang mogelijk te maken . We komen aardig in de goede richting: de aanvoer start eerste week juni tot aan de laatste week november. Dit jaar komt er nieuwe selectie bij; dit geeft als resultaat dat wij ongeveer 2 weken eerder kunnen starten. Deze nieuwe telg kenmerkt zich door zijn piremedale takopbouw, diep donker blauwe kleur en grove bloem. Zodra deze nieuwe selectie zich aandient wordt via deze website hier uitgebreid aandacht aan besteed .

Wat nog meer :

Naast bloemproductie en selectie produceren wij jaarlijks ook nog uitgangsmateriaal van Echinops Veitch Blue. Dit is een kogeldistel die het ook net als onze Eryngiums goed doen in gemengde boeketten.

Jewel Stone

Jewel Stone

Alpine

Alpine

Crown Stone

Crown Stone

?